OSDORPERBANFLAT

De Osdorperbanflat is een van de grote galerijflats uit de jaren zestig.

De vraag van Woningbouwvereniging EIgen Haard aan Irene Wolfferts Kunst & Kleur en Architect Laura Weeber was, naast het naar deze tijd brengen van de hoofdentree, om de 180 brievenbussen van de galerijen te verplaatsen naar de entreehal.

Het beeldend uitgangspunt is de landelijke uitstraling van Osdorp tuinstad geworden. Dat is verwerkt in de kleurkeuze van groen in allerlei gradaties en kleurverlopen. In het ontwerpschema van drie van de vijf van deze grote flats, is dit de zomer flat geworden.

Dit thema is ook terug te vinden in de muurschildering over twee verdiepingen in de entreehal. Deze schildering is een stuk van een bos geworden, waar het zonlicht gefilterd door de bomen, doorheen schijnt. Schildering in samenwerking met NetEcht.

Deze monumentale muur is een direct gevolg van onze keuze om een grote halfronde vide te maken, waardoor de hal én meer direct licht kreeg én veel ruimer geworden is.

Om de hoeveelheid van 180 brievenbussen niet massaal te laten zijn, hebben we doorkijkgaten gecreëerd, die met glas en groen perspex zijn dichtgezet. De brievenbussen zijn geïntegreerd in een nieuwe glazen pui.

Oplevering 2006

Terug naar overzicht

Interesse?
NEEM contact op

Klik hier
Website laten maken door Modual.