EMMINKHOVENFLAT

De vraag van woningbouwvereniging Stadgenoot was,om op de lay-out van een vorig architectenbureau, de entree van de Emminkhovenflat te verleggen en de nieuwe hoofdentree en lifthal een stijlvollere en warmere uitstraling te geven.

Vanwege de lange gang werd het beeldend uitgangspunt een lentebriesje, dwarrelende blaadjes op een gouden achtergrond.

Ontwerpbureau Kunst & Kleur heeft in samenwerking met architectenbureau Arton alle minpunten in plus veranderd. Zo hebben we bijvoorbeeld de deuren naar de bergingen die zo prominent in het zicht waren, tot stijlelementen gemaakt door ze te vervangen door speciaal ontworpen deuren. We hebben gekozen voor geluiddempende en brandvertragende houten platen om de liftschachten rondom mee te bekleden. De vloerplaten zijn kleurig en toch ingehouden als Russische leisteen. In het lifthalletje is de loze ruimte die zicht geeft naar buiten, opgevuld met een glas kunstwerk, van onder en boven aangelicht met LED.

Oplevering 2008

Terug naar overzicht

Interesse?
NEEM contact op

Klik hier
Website laten maken door Modual.